2014. május 5., hétfő

A vég magában hordozza a kezdetet...

Sziasztok!

Jelen bejegyzésemet egy film ihlette, egy új filmről, de egy ősrégi történetről van szó: Noé bárkája a címe. 

A film előzetesét megnézhetitek itt: https://www.youtube.com/watch?v=ctCGA0VVaak

Noé bárkája

Ha nem is olvastad a bibliát, de a történetet biztos ismered, amikor eljön a vég és Isten kiválasztja Noét, hogy egy hatalmas bárkát építsen, melyen megmenekíti az állatokat és saját családját az emberiséget elpusztítót özönvíztől. Abban az időben az emberek elpusztították és felélték a rájuk adományozott földi kincseket, nem tisztelték a természetet, kizsigerelték a Földet, azt gondolták ők is Isteni hatalommal rendelkeznek és megtehetnek bármit, bűnben éltek és megtagadták Istent. Azonban büntetlenül nem teheti ezt senki, így az Úr egy nagy tisztítást végzett a Földön és egy óriási árvízzel elmosta a bűnösöket. A vég egyben a kezdet is volt. 
Mivel minden ember bűnös Ádám és Éva bűnbeesése óta, ezért Noé és családja is tovább vitte ezt a vérvonalat.

Atlantisz
Vajon hány "újraszületés" és "megtisztulás" után lesz az emberiség bűntelen és él úgy ahogy a paradicsomban élt az első emberpár? Talán túlságosan is szentimentálisa és álmodozó vagyok, de én látok rá esélyt hogy egyszer ilyen világ legyen a Földön. Ahhoz azonban még sokat kell tanulnunk. 

Ha utána olvastok, több helyen és népnél találkozhattok az özönvíz történetével. "A termékeny félhold területén általánosan ismert volt a Biblia leírásával több ponton is hasonlóságot mutató özönvíztörténet, l. a sumér, babilóniai, asszír mítoszok. Ugyanez az alapmotívum része volt az egyiptomi, görög, hindu, kínai, hawaii, mexikói, eszkimó, lapp, finn, szibériai, kelta, szudáni, hottentotta, újzélandi maori, ausztráliai bennszülött, tűzföldi és 58 amerikai indián törzs hitvilágának. (ARCHER, 2001, 245.)"

Egy helyen (lásd:Forrás) ezt olvasom: A Biblia alapján annyit tudunk, hogy akkoriban a maiaknál fizikailag és szellemileg egyaránt kiválóbb emberek, „óriások” éltek a földön (1Móz 6,4). Technikai tudásuk, gazdagságuk kiemelkedő volt ugyan, de erkölcsi gyengeséggel, gonoszsággal társult (Jób 22,18). Sajnos örök érvényűnek tűnik az igazság, hogy a tudományos-technikai fejlődés nem minden esetben - sőt többnyire nem - párosul magas erkölcsi normákkal.

Ugye hallottatok már Atlantiszról és annak a lakosairól? Ők szinte félistenek voltak és annak is érezték magukat, nagy tudásuk volt, fejlett technikájuk és nagy az egójuk. Ez vitte őket a pusztulásba. Atlantisz elsüllyedt, vízözön pusztította el lakóit, mivel hatalmukkal visszaéltek. Csak néhányan maradtak élve, akik a Föld minden táján szétszéledtek és tudásukat tovább adták. Ezektől a bölcs tanítóktól maradt ránt az a tudás, melyet Egyiptomban is láthattok. 


Thoth Isten - Hermész Troszmegisztosz

Valaki legendának tartja Atlantisz létezését, azonban bennem elevenen él emléke s a mostani Noé bárkája film megnézésével sok érzés tört fel bennem.

Szeretettel ajánlom, hogy nézzétek meg! 

Forrás: http://biblia.biblia.hu/bibliaismeret/?p=6